top of page
qv1.jpg

Calendar de desfășurare a concursului

CALENDARUL ȘI MODUL DE DESFĂȘURARE_page-0001.jpg

INFORMAȚII GENERALE

Concursul se adresează tuturor elevilor din unitățile de învățământ din toate județele.

Concursul este structurat pe două cicluri de învățământ, respectiv ciclul gimnazial (clasele: V - VIII)  și ciclul liceal (clasele IX - XII).

 

 

 

Pentru toate etapele concursului, subiectele vor avea următoarea strctură:

 

                                                           PARTEA 1

1. Fill in the blanks - 10 itemi istorici - text istoric/geografic selectat conform tematicii, în care candidații vor trebui să pună cuvintele lipsă în spațiile libere.

2. Matching - 10 itemi, care pot include matching years and kings pentru gimnaziu, iar pentru liceu, candidații vor trebui să potrivească jumătăți de frază;

3. Match the headings to the extracts - 5 titluri pe care candidații vor trebui să le dea fiecărui text pe temă de cultură și civilizație britanică.

                                                           PARTEA 2

Writing - care constă în redactarea unui scurt paragraf pornind de la o imagine legată de un eveniment din istoria Regatului Unit. În cea de-a doua parte, elevii vor avea de redactat un text pornind de la o imagine care este reprezentativă pentru un eveniment istoric. În funcție de nivelul de studiu, participanții vor trebui să se încadreze într-un număr maxim de cuvinte.

Concursul se va desfășura cu participare directă.

Nu se percepe taxă de participare.

 

ETAPA PE ȘCOALĂ se va organiza de către o comisie constituită la nivelul fiecărei unității de învățământ. Subiectele vor fi elaborate de către un membru desemnat din comisia metodică din unitatea școlară în care se organizează etapa pe școală. Rezultatele de la etapa pe școală se vor aduce la cunoștința participanților și, ulterior, se vor trimite, în format Excel, coordonatorului etapei locale și se vor încărca în Drive-ul destinat concursului.  

ETAPA LOCALĂ se va organiza de către o comisie constituită la nivelul fiecărei localități. Subiectele vor fi elaborate de către un membru desemnat din comisia de organizare de la nivelul fiecărei localități sau din unitatea școlară în care se organizează etapa locală. Rezultatele de la etapa locală se vor aduce la cunoștința participanților și, ulterior, se vor trimite, în format Excel, coordonatorului etapei județene sau coordonatorului municipiului București și se vor încărca în Drive-ul destinat concursului.  

 

ETAPA JUDEȚEANĂ se va organiza la un centru desemnat de către inițiatorul concursului, respectiv într-o unitate de învățământ din județ sau din municipiul București. Comisia de organizare, desfășurare și evaluare se va constitui în conformitate cu prevederile legale și cu prevederile prezentului Regulament, de către școala organizatoare. Acesta este responsabilă cu derularea concursului.

 

ETAPA INTERJUDEȚEANĂ se va organiza de către inițiator, de regulă, la Colegiul Național „Carol I” din Craiova, sau la o altă instituție desemnată de inițiatorul concursului. În cazul în care, din motive obiective (număr mare de candidați, lipsa finanțării, condițiile meteo, etc.) etapa interjudețeană se va organiza în fiecare regiune, la o singură unitate de învățământ, cu subiecte unice pentru toate regiunile sau pentru municipiul București. Concursul va începe la aceeași oră în toate unitățile de învățământ și va respecta același calendar.

Durata probelor de concurs pentru etapa interjudețeană este de 60 de minute pentru elevii de la ciclul gimnazial și de 90 de minute pentru elevii de la ciclul liceal.

Etapa pe școală va fi organizată la nivelul fiecărei unități de învățământ și pot participa toți elevii care corespund grupului țintă al concursului.

 

Etapa locală va fi organizată la nivelul fiecărei localități și pot participa toți elevii care s-au calificat la etapa pe școală, respectiv toți cei care au obținut peste 80 de punte.

 

La etapa județeană se vor califica elevii care au obținut cel puțin 80 de puncte la etapa locală. Nu pot participa la această etapă elevii care nu au participat la etapa pe școală a concursului.

 

La etapa interjudețeană se vor califica toți participanții care au obținut cel puțin 85 de puncte la etapa județeană sau premii la etapa județeană. Pentru această etapă subiectele sunt unice pentru toate regiunile, respectând structura de la punctul IX., iar ierarhia se va realiza la nivel interjudețean, respectiv pentru toți participanții la această etapă.      

Eventualele contestații se vor depune în maximum 12 ore de la data afișării rezultatelor, într-un interval stabilit de Comisia de organizare și desfășurare, la secretariatul unității de învățământ organizatoare sau online la adresa de mail anunțată anterior și postată pe site-ul concursului. Rezultatele se vor afișa la maximum 48 de ore la încheiere perioadei de depunere a contestațiilor. NOTA DE LA CONTESTAȚII ESTE NOTA FINALĂ. Comisia de organizare are obligația de a afișa lista finală.  

 

Premiile pentru toate etapele concursului se vor acorda în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute conform legislației în vigoare. Se vor acorda premiul I, premiul II, premiul III și mențiune în funcție de punctajele obținute de participanți. Premiile și mențiunile se vor acorda în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, fără, însă, a depăși 30% din numărul de participanți. Acordarea premiilor va fi stabilită de către Comisia de organizare și desfășurare a concursului pentru fiecare etapă, pentru fiecare ciclu de învățământ și pentru fiecare clasă.

ASPECTE ORGANIZATORICE PROBE DE CONCURS
 

CRITERII DE CALIFICARE

CONTESTAȚII

PREMIEREA

STRUCTURA SUBIECTELOR

bottom of page